Pirogger med speltkerner, spinat, flødeost og forårsløg

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 10 min

Tilberedning: 2 timer

Tag disse pirogger med på picnic-turen, i madpakken, eller nyd dem til en blandet salat til aftensmaden.

Ingredienser

Dej

25 gGær
2 dlLunken vand
1 dlKærnemælk
0.5 tskSalt
1 tskSukker
1 spskRapsolie
150 gGroft mel (grahamsmel, hvid hvede, fuldkornshvedemel, rugmel)
300 gHvedemel

Fyld

1.5 dlKogte Madame Butterfly Økologiske Speltkerner
2 tskOlivenolie
1 bundtForårsløg
300 gFrisk spinat (alternativt frossent, men så skal det dryppe af)
200 gFlødeost
1 efter smagSalt og peber
1 til penslingMælk el. æg
2 spskSesam til drys

Fremgangsmåde

Dej:
1. Opløs gæren i vand og kærnemælk, og rør salt, sukker og olie i.
2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt på røremaskine eller i hånden, indtil den er smidig.
3. Stil dejen tildækket til hævning i 45 minutter. Imens kan fyldet til piroggerne laves.

Fyld:
1. Svits forårsløg på en pande, og tilsæt spinaten, så den falder sammen.
2. Tilsæt de kogte speltkerner, og smag til med salt og peber.
3. Lad blandingen dryppe af i en si, og bland det herefter med flødeost i en skål.

Samling af piroggerne:
1. Del dejen i ti boller, og rul hver bolle flad og rund som et pitabrød.
2. Fordel spinatfyld på den ene halvdel af den udrullede dej, og fold den anden halvdel ind over, så piroggen bliver halvmåneformet. Tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel, så piroggen lukkes godt sammen.
3. Pensl piroggerne med mælk eller æg og drys med sesamfrø.
4. Bag piroggerne ved 200 °C i almindelig ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

 

Flere spændende opskrifter