Pirogger med speltkerner, spinat, flødeost og forårsløg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 2 timer
Tag disse pirogger med på picnic-turen, i madpakken, eller nyd dem til en blandet salat til aftensmaden.
Ingredienser
Dej
25 g | Gær |
2 dl | Lunken vand |
1 dl | Kærnemælk |
0.5 tsk | Salt |
1 tsk | Sukker |
1 spsk | Rapsolie |
150 g | Groft mel (grahamsmel, hvid hvede, fuldkornshvedemel, rugmel) |
300 g | Hvedemel |
Fyld
1.5 dl | Kogte Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
2 tsk | Olivenolie |
1 bundt | Forårsløg |
300 g | Frisk spinat (alternativt frossent, men så skal det dryppe af) |
200 g | Flødeost |
1 efter smag | Salt og peber |
1 til pensling | Mælk el. æg |
2 spsk | Sesam til drys |
Fremgangsmåde
Dej:
1. Opløs gæren i vand og kærnemælk, og rør salt, sukker og olie i.
2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt på røremaskine eller i hånden, indtil den er smidig.
3. Stil dejen tildækket til hævning i 45 minutter. Imens kan fyldet til piroggerne laves.
Fyld:
1. Svits forårsløg på en pande, og tilsæt spinaten, så den falder sammen.
2. Tilsæt de kogte speltkerner, og smag til med salt og peber.
3. Lad blandingen dryppe af i en si, og bland det herefter med flødeost i en skål.
Samling af piroggerne:
1. Del dejen i ti boller, og rul hver bolle flad og rund som et pitabrød.
2. Fordel spinatfyld på den ene halvdel af den udrullede dej, og fold den anden halvdel ind over, så piroggen bliver halvmåneformet. Tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel, så piroggen lukkes godt sammen.
3. Pensl piroggerne med mælk eller æg og drys med sesamfrø.
4. Bag piroggerne ved 200 °C i almindelig ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.