Pirogger med speltkerner, spinat, flødeost og forårsløg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 2 timer
Tag disse pirogger med på picnic-turen, i madpakken, eller nyd dem til en blandet salat til aftensmaden.
Ingredienser
Dej
| 25 g | Gær |
| 2 dl | Lunken vand |
| 1 dl | Kærnemælk |
| 0.5 tsk | Salt |
| 1 tsk | Sukker |
| 1 spsk | Rapsolie |
| 150 g | Groft mel (grahamsmel, hvid hvede, fuldkornshvedemel, rugmel) |
| 300 g | Hvedemel |
Fyld
| 1.5 dl | Kogte Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
| 2 tsk | Olivenolie |
| 1 bundt | Forårsløg |
| 300 g | Frisk spinat (alternativt frossent, men så skal det dryppe af) |
| 200 g | Flødeost |
| 1 efter smag | Salt og peber |
| 1 til pensling | Mælk el. æg |
| 2 spsk | Sesam til drys |
Fremgangsmåde
Dej:
1. Opløs gæren i vand og kærnemælk, og rør salt, sukker og olie i.
2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt på røremaskine eller i hånden, indtil den er smidig.
3. Stil dejen tildækket til hævning i 45 minutter. Imens kan fyldet til piroggerne laves.
Fyld:
1. Svits forårsløg på en pande, og tilsæt spinaten, så den falder sammen.
2. Tilsæt de kogte speltkerner, og smag til med salt og peber.
3. Lad blandingen dryppe af i en si, og bland det herefter med flødeost i en skål.
Samling af piroggerne:
1. Del dejen i ti boller, og rul hver bolle flad og rund som et pitabrød.
2. Fordel spinatfyld på den ene halvdel af den udrullede dej, og fold den anden halvdel ind over, så piroggen bliver halvmåneformet. Tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel, så piroggen lukkes godt sammen.
3. Pensl piroggerne med mælk eller æg og drys med sesamfrø.
4. Bag piroggerne ved 200 °C i almindelig ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Flere spændende opskrifter
Asiatisk inspirerede fuldkornstacos
Vores Økologiske Fuldkornspita har fået nyt liv som asiatisk inspirerede tacos - toppet med sød mangosalsa, sprød spidskål og syrlige rødløg for den perfekte balance mellem sødt, frisk og surt.
Halloween Monstre
Disse daddelkugler med linser er skræmmende gode. Form dem som små monstre og rul dem i kakao, frysetørret hindbær eller nødder – små, (u)hyggelige monstre, der er lige så sjove at lave som at spise!
Linsetærte med sæsongrønt
En smagfuld og mættende tærte fyldt med efterårets bedste grøntsager – blomkål, squash og løg – kombineret med belugalinser og soltørrede tomater for ekstra dybde. Toppes med frisk revet parmesan og evt. burrata. Denne tærte er super nem at lave, samtidig med at den er virkelig smagfuld. Perfekt som både hverdagsret og til weekenden.
Nutty choco overnight oats
Med denne opskrift kan du forvandle vores økologiske Instant Nutty Choco Bowl til en cremet overnight oat med chokolade og peanutbutter. Vi siger dig, det er nærmest som at spise dessert til morgenmad. Grøden smager ikke kun syndig godt, den giver dig også en mættende portion fyldt med protein og kostfibre. Perfekt til travle morgener, hvor det skal gå lidt hurtigt eller som lækker tilbehør til morgenmadsbordet i weekenden.
Blåbærmuffins med havregryn
Forkæl dig selv med saftige blåbærmuffins lavet på økologisk Instant Oatmeal med blåbær og æble - en skøn måde at snige lidt ekstra fibre og fuldkorn ind i hverdagen. Perfekt som nærende snack i madpakken, morgenmad to go eller lidt hyggelig forkælelse til morgenkaffen i weekenden. Nem opskrift, klar på 30 minutter.
Havregrødspandekager med æble og kanel
Start dagen med lune havregrødspandekager, lavet på vores økologiske Instant Oatmeal med smag af æble og kanel. Perfekt til weekendhygge eller når du vil forkæle sig selv med en mere nærende version af klassiske pandekager. Nyd dem lune som de er eller top med friske æbler, sirup og mandelflager.
