Pirogger med speltkerner, spinat, flødeost og forårsløg
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 2 timer
Tag disse pirogger med på picnic-turen, i madpakken, eller nyd dem til en blandet salat til aftensmaden.
Ingredienser
Dej
25 g | Gær |
2 dl | Lunken vand |
1 dl | Kærnemælk |
0.5 tsk | Salt |
1 tsk | Sukker |
1 spsk | Rapsolie |
150 g | Groft mel (grahamsmel, hvid hvede, fuldkornshvedemel, rugmel) |
300 g | Hvedemel |
Fyld
1.5 dl | Kogte Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
2 tsk | Olivenolie |
1 bundt | Forårsløg |
300 g | Frisk spinat (alternativt frossent, men så skal det dryppe af) |
200 g | Flødeost |
1 efter smag | Salt og peber |
1 til pensling | Mælk el. æg |
2 spsk | Sesam til drys |
Fremgangsmåde
Dej:
1. Opløs gæren i vand og kærnemælk, og rør salt, sukker og olie i.
2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt på røremaskine eller i hånden, indtil den er smidig.
3. Stil dejen tildækket til hævning i 45 minutter. Imens kan fyldet til piroggerne laves.
Fyld:
1. Svits forårsløg på en pande, og tilsæt spinaten, så den falder sammen.
2. Tilsæt de kogte speltkerner, og smag til med salt og peber.
3. Lad blandingen dryppe af i en si, og bland det herefter med flødeost i en skål.
Samling af piroggerne:
1. Del dejen i ti boller, og rul hver bolle flad og rund som et pitabrød.
2. Fordel spinatfyld på den ene halvdel af den udrullede dej, og fold den anden halvdel ind over, så piroggen bliver halvmåneformet. Tryk hele vejen rundt langs kanten med en gaffel, så piroggen lukkes godt sammen.
3. Pensl piroggerne med mælk eller æg og drys med sesamfrø.
4. Bag piroggerne ved 200 °C i almindelig ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Flere spændende opskrifter
Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Dadelkugler med et juletvist
Er du lækkersulten og har lyst til en lækker snack, så er dadelkugler perfekte. De tager kun få minutter at lave og er perfekte at dele med dine kære, give i værtindegave eller at have med på farten, når den travle hverdag byder sig.
Apple Pie med Økologiske Havrekiks
Økologi er også … at bruge nedfaldsæbler. Gør som Madame Butterfly og drag ud i det blå efter det allersidste røde guld, der ligger i græsset. Danske æbler er verdensklasse, og som de ligger dér i græsset stråler de i al deres usprøjtethed. De er sunde, de er bæredygtige, de er økologiske – og så er de super nemme at trylle om til en virkelig velsmagende Apple Pie sammen med Madame Butterfly’s Økologiske Havrekiks. Prøv Madame Butterfly’s skønne Apple Pie med Økologiske Havrekiks!
Halloween kiks med glasur
Pynt dine yndlings Madame Butterfly kiks med henholdsvis kakao - og pumpkin spice glasur! Det er en (u)hyggelig aktivitet, du kan lave med dine børn eller venner. Servér dem for dine gæster omkring halloween eller nyd dem til aftenkaffen - hvis du tør....