Pitabrød med sød kartoffel, æbler og kylling
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Elsker du pitabrød og elsker du fuldkorn? Så prøv denne lækre opskrift med Madame Butterfly’s fuldkornspitabrød.
Ingredienser
Pitabrød med fyld
8 stk | Madame Butterfly fuldkornspitabrød |
1 kg | Søde kartofler |
1 stor håndfuld | Frisk rosmarin |
1 nip | Chili |
2 spsk | Rapsolie til stegning |
4 stk | Kyllingebryst |
1 tsk | Salt |
0.5 tsk | Peber |
400 g | Spidskål, snittet |
4 | Æbler, i skiver |
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn.
2. Skræl de søde kartofler og skær dem i terninger af ca. 1×1 cm.
3. Kog kartoflerne med salt i 10-15 minutter, til de er møre.
4. Når kartoflerne er kogt møre, hældes vandet i en skål og gemmes.
5. Kom kartoflerne i en anden skål og mos dem med en gammel. Hvis du synes, at mosen er for tyk, tilsæt da noget af kogevandet, til konsistensen er, som du ønsker det.
6. Tilsæt hakket rosmarin og chili til kartoffelmosen.
7. Varm olie op på en pande.
8. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Steg dem til de er gennemstegt – ca. 7 minutter på hver side.
9. Når kyllingen er gennemstegt, skæres den i mundrette stykker.
10. Snit spidskålen fint.
11. Skær æblerne i tynde skiver.
12. Kom pitabrødene under koldt vand og varm dem i 4-6 minutter i ovnen.
13. Fyld de lune pitabrød med kartoffelmos, kylling, spidskål og æbler.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.