Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 60 minutter
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Ingredienser
Plantebaseret risengrød
400 g | Grødris |
4 dl | Vand |
2 l | Havredrik |
1 dl | Plantebaseret flødealternativ |
1.5 tsk | Salt |
Topping
4 tsk | Smør(bar) |
8 tsk | Kanelsukker (lavet med Madame Butterfly Rørsukker) |
1 pakke | Madame Butterfly Kiks (Havrekiks, Müslikiks eller Fuldkornskiks) |
Fremgangsmåde
- Ris og vand koges i en gryde, til vandet er kogt væk.
- Havredrik tilsættes.
- Lad det småsimre i 45-60 minutter, til det er grød og risene er kogte. Rør rundt undervejs.
- Tilsæt salt og fløde og rør det godt rundt.
- Servér risengrøden med en smør(bar)klat, kanelsukker og smuldrede Madame Butterfly Havrekiks, Müslikiks og/eller Fuldkornskiks.
Flere spændende opskrifter
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Hveder med müsli
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.