Pumpkin spice latte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 5 minutter
En klassisk, krydret og sød efterårsdrik – der selvfølgelig kan nydes hele året. Du har sikkert set den (og måske smagt?) hos mange kaffebarer i efterårssæsonen, men nu får du altså opskriften, så du kan lave den populære drik derhjemme!
Ingredienser
Pumpkin spice sirup
100 g | Madame Butterfly Rørsukker |
100 g | Brun farin |
2 dl | Vand |
50 g | Græskarpuré (hjemmelavet eller købt) |
1 tsk | Vaniljesukker |
1 tsk | Kanel, stødt |
0.5 tsk | Ingefær, stødt |
0.5 tsk | Muskatnød, stødt |
0.5 tsk | Nellike, stødt |
Pumpkin spice latte
4 shot | Espresso |
tsk | Pumpkin spice sirup |
8 dl | Mælk eller plantedrik |
Flødeskum | |
Kanel, stødt |
Fremgangsmåde
Pumpkin spice sirup:
1. Opvarm rørsukker, brun farin og vand i en lille gryde.
2. Når det simrer tilsættes græskarpuré og alle krydderierne til gryden.
3. Lad det simre 15-20 minutter, hvorefter siruppen sies.
Pumpkin spice latte:
1. Tilsæt 1-2 tsk pumpkin spice sirup til dine glas og tilføj så et shot espresso i hver og rør rundt.
2. Hæld skummet mælk oven i espresso/sirupsblandingen – enten lavet på mælkeskummer eller i en gryde.
3. Top med flødeskum og et drys kanel.
Tip:
Hvis du ikke har en espressomaskine, kan filterkaffe eller instantkaffe med mælk også bruges.
Tip:
Servér din hjemmelavede pumpkin spice latte med dine yndlings kiks fra Madame Butterfly.
Tip:
Opjustér opskriften og lav sirup til hele efteråret (og vinteren, sommeren og foråret…). Opbevarer siruppen i en skoldet/rengjort flaske eller glas og den kan holde sig i ca. 4 uger på køl.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.