Rabarber Fizz
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 5 Minutter
Tilberedning: 40-60 Minutter
Rabarber Fizz er en skøn drink, der egner sig perfekt til en solskinsrig sommeraften. Den har en sødlig smag fra rabarbersiruppen, og den kan sagtens laves både med og uden alkohol. Prøv desuden rabarbersiruppen til f.eks. lemonade, pandekager, vafler, i en vinaigrette, i en lagkage eller som topping på skyr.
Ingredienser
Rabarbersirup
500 g | Rabarber, skyllet og snittet i 1 cm stykker |
500 g | Vand |
400 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
Rabarber Fizz
16 cl | Gin |
16 cl | Rabarbersirup |
4 cl | Aquafaba |
8 cl | Citronsaft |
4 dl | Danskvand |
Fremgangsmåde
Rabarbersirup:
1. Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter.
2. Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes.
3. Sigtevandet koges op med sukker og skal simre i ca. 30-40 minutter til, siruppen begynder at tykne en smule (siruppen tykner yderligere på køl).
4. Lad siruppen køle en smule af, inden den hældes på glas.
5. Siruppen hældes på glas og efter afkøling, kan siruppen anvendes til Rabarber Fizz.
Rabarber Fizz:
1. Shake gin, rabarbersirup, aquafaba og citronsaft. Shake i ca. 30 sekunder.
2. Tilsæt is til shakeren og shake i ca. 15 sekunder.
3. Fyld dit glas med is og sigt cocktailen ned i glassen. Top med danskvand og evt. pynt.
Tip:
Server eventuelt med en genanvendeligt sugerør.
Husk:
Rabarberblade er giftige, brug derfor ALDRIG disse i din madlavning eller til drinks.
Flere spændende opskrifter
Butternut Squash Suppe
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr. Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Kerneboller med spelt og sæddodder
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,... Læs mere »
Brunkager dekorerede med naturlige farver
Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.
Speltalamande med karamelliserede pærer
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.