Rabarber Fizz
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 5 Minutter
Tilberedning: 40-60 Minutter
Rabarber Fizz er en skøn drink, der egner sig perfekt til en solskinsrig sommeraften. Den har en sødlig smag fra rabarbersiruppen, og den kan sagtens laves både med og uden alkohol. Prøv desuden rabarbersiruppen til f.eks. lemonade, pandekager, vafler, i en vinaigrette, i en lagkage eller som topping på skyr.
Ingredienser
Rabarbersirup
500 g | Rabarber, skyllet og snittet i 1 cm stykker |
500 g | Vand |
400 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
Rabarber Fizz
16 cl | Gin |
16 cl | Rabarbersirup |
4 cl | Aquafaba |
8 cl | Citronsaft |
4 dl | Danskvand |
Fremgangsmåde
Rabarbersirup:
1. Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter.
2. Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes.
3. Sigtevandet koges op med sukker og skal simre i ca. 30-40 minutter til, siruppen begynder at tykne en smule (siruppen tykner yderligere på køl).
4. Lad siruppen køle en smule af, inden den hældes på glas.
5. Siruppen hældes på glas og efter afkøling, kan siruppen anvendes til Rabarber Fizz.
Rabarber Fizz:
1. Shake gin, rabarbersirup, aquafaba og citronsaft. Shake i ca. 30 sekunder.
2. Tilsæt is til shakeren og shake i ca. 15 sekunder.
3. Fyld dit glas med is og sigt cocktailen ned i glassen. Top med danskvand og evt. pynt.
Tip:
Server eventuelt med en genanvendeligt sugerør.
Husk:
Rabarberblade er giftige, brug derfor ALDRIG disse i din madlavning eller til drinks.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.