Rabarber Fizz

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 5 Minutter

Tilberedning: 40-60 Minutter

Rabarber Fizz er en skøn drink, der egner sig perfekt til en solskinsrig sommeraften. Den har en sødlig smag fra rabarbersiruppen, og den kan sagtens laves både med og uden alkohol. Prøv desuden rabarbersiruppen til f.eks. lemonade, pandekager, vafler, i en vinaigrette, i en lagkage eller som topping på skyr.

Ingredienser

Rabarbersirup

500 gRabarber, skyllet og snittet i 1 cm stykker
500 gVand
400 gMadame Butterfly Økologisk Rørsukker

Rabarber Fizz

16 clGin
16 clRabarbersirup
4 clAquafaba
8 clCitronsaft
4 dlDanskvand

Fremgangsmåde

Rabarbersirup:

1. Rabarberne koges sammen med vandet i 10 minutter.
2. Blandingen sigtes fra i en ny gryde, hvor sigtevandet gemmes.
3. Sigtevandet koges op med sukker og skal simre i ca. 30-40 minutter til, siruppen begynder at tykne en smule (siruppen tykner yderligere på køl).
4. Lad siruppen køle en smule af, inden den hældes på glas.
5. Siruppen hældes på glas og efter afkøling, kan siruppen anvendes til Rabarber Fizz.

Rabarber Fizz:

1. Shake gin, rabarbersirup, aquafaba og citronsaft. Shake i ca. 30 sekunder.
2. Tilsæt is til shakeren og shake i ca. 15 sekunder.
3. Fyld dit glas med is og sigt cocktailen ned i glassen. Top med danskvand og evt. pynt.

Tip:

Server eventuelt med en genanvendeligt sugerør.

Husk:

Rabarberblade er giftige, brug derfor ALDRIG disse i din madlavning eller til drinks.

 

Flere spændende opskrifter