Skumfiduser med lakrids
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 35 minutter
Tilberedning: 3 timer
Når vejret bliver lunere og aftenerne længere, er det perfekt vejr til bål og dermed også lækre s’mores. For at gøre dem endnu mere lækre, kan man lave skumfiduserne selv. Disse skumfiduser er lavet med lakridspulver, men man kan lave dem lige i de former, farver og de smage, som man vil.
Ingredienser
Skumfiduser
300 g | Økologisk Rørsukker fra Madame Butterfly |
100 g | Glukosesirup |
1 dl | Vand |
8 blad | Husblas |
1 spsk | Lakridspulver |
20 g | Majsstivelse |
40 g | Flormelis |
S'more
1 stk | Skumfidus med lakridspulver |
2 stk | Madame Butterfly kiks af eget valg |
1 tsk | Madame Butterfly kakaocreme |
Fremgangsmåde
1. Læg husbladsen i blød i koldt vand.
2. Opvarm rørsukker, glukosesirup og vand til 117 grader i en gryde (ikke rør i gryden imens, da det øger sandsynligheden for krystallisering).
3. Når sukkermassen rammer 117 grader vrides husbladsen og tilsættes sukkermassen.
4. Lad sukkermassen køle ca. 10 minutter, før den overføres til en røremaskine og piskes.
5. Pisk massen hvid og luftig (tager ca. 10 minutter) og tilsæt lakridspulver derefter.
6. Majsstivelse og flormelis blandes og noget af det sigtes over et stykke bagepapir.
7. Overfør skumfidusmassen i et tykt lag (ca. 1,5-2 cm) oven på bagepladen med majsstivelse/flormelis-blandingen vha. en ske dyppet i vand. Derefter sigtes den yderligere majsstivelse/flormelis-blanding ovenpå (gem noget til senere).
8. Stil bagepladen med skumfidusmassen på køl i minimum et par timer, hvorefter massen skæres ud i 40 små firkanter med en skarp kniv.
9. Vend skumfiduserne i det resterende majsstivelse/flormelis-blanding og gem dem i en lukket beholder.
Tip:
Skumfiduserne egner sig perfekt til s’mores, hvis man rister dem over bål og lægger dem mellem to Madame Butterfly kiks smurt med Madame Butterfly kakaocreme.
Hvis man ikke ønsker, at skumfiduserne skal smage af lakrids, udelader man bare lakridspulveret.
Flere spændende opskrifter
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Hveder med müsli
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.