Skumfiduser med lakrids
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 35 minutter
Tilberedning: 3 timer
Når vejret bliver lunere og aftenerne længere, er det perfekt vejr til bål og dermed også lækre s’mores. For at gøre dem endnu mere lækre, kan man lave skumfiduserne selv. Disse skumfiduser er lavet med lakridspulver, men man kan lave dem lige i de former, farver og de smage, som man vil.
Ingredienser
Skumfiduser
300 g | Økologisk Rørsukker fra Madame Butterfly |
100 g | Glukosesirup |
1 dl | Vand |
8 blad | Husblas |
1 spsk | Lakridspulver |
20 g | Majsstivelse |
40 g | Flormelis |
S'more
1 stk | Skumfidus med lakridspulver |
2 stk | Madame Butterfly kiks af eget valg |
1 tsk | Madame Butterfly kakaocreme |
Fremgangsmåde
1. Læg husbladsen i blød i koldt vand.
2. Opvarm rørsukker, glukosesirup og vand til 117 grader i en gryde (ikke rør i gryden imens, da det øger sandsynligheden for krystallisering).
3. Når sukkermassen rammer 117 grader vrides husbladsen og tilsættes sukkermassen.
4. Lad sukkermassen køle ca. 10 minutter, før den overføres til en røremaskine og piskes.
5. Pisk massen hvid og luftig (tager ca. 10 minutter) og tilsæt lakridspulver derefter.
6. Majsstivelse og flormelis blandes og noget af det sigtes over et stykke bagepapir.
7. Overfør skumfidusmassen i et tykt lag (ca. 1,5-2 cm) oven på bagepladen med majsstivelse/flormelis-blandingen vha. en ske dyppet i vand. Derefter sigtes den yderligere majsstivelse/flormelis-blanding ovenpå (gem noget til senere).
8. Stil bagepladen med skumfidusmassen på køl i minimum et par timer, hvorefter massen skæres ud i 40 små firkanter med en skarp kniv.
9. Vend skumfiduserne i det resterende majsstivelse/flormelis-blanding og gem dem i en lukket beholder.
Tip:
Skumfiduserne egner sig perfekt til s’mores, hvis man rister dem over bål og lægger dem mellem to Madame Butterfly kiks smurt med Madame Butterfly kakaocreme.
Hvis man ikke ønsker, at skumfiduserne skal smage af lakrids, udelader man bare lakridspulveret.
Flere spændende opskrifter
Havregrødsbowl med æble, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en lækker havregrødsbowl med æble, penut butter og mandler. Den er en fryd for både øjne og mund, og giver dig en delikat smagsoplevelse lige fra morgenstunden af.
Æltefrie Havregrødsboller
Tina Skov Lerche, også kendt som Kagekonen de Luxe har lavet denne lækre opskrift på nogle Lette og luftige boller med store lufthuller og lækker sprød skorpe. Tina fortæller: Jeg fik tilsendt en pakke med forskellige produkter fra Madam Butterfly (reklame, da produkterne er modtaget i gave ) og i den pakke var der bla. to go havregrød. Man hælder kogende vand i koppen og efter 5 min er havregrøden færdig. Smart i en fart. Men jeg ville gerne bruge to go grøden til noget andet. Derfor valgte jeg, at bage boller med havregrøden. Havregrøden var med kanel og æble, solsikkekerner og chiafrø, som jeg har tilføjet ekstra af i dejen. Desuden ville jeg gerne lave en meget nem opskrift, der ikke skulle æltes i en evighed. Det lykkedes rigtig godt, for der er lækre store lufthuller i bollerne. Det er selvfølgelig ikke alle der har to go grød til rådighed, så opskriften tager hensyn til det. Jeg er stor fortaler for bageensymer, da bageensymer gør dit brød ekstra let, luftigt og sprødt, det holder sig frisk i længere tid. Til denne portion kan du bruge en lille teskefuld. Jeg vil klart anbefale, at prøve det. Havregrødsbollerne er fryseegnet. Frys dem lune i frostposer. Og lun dem 5 min i ovnen, når de er tøet op. Så smager de som nybagte.
Pita pizza med laks, spinat og hytteost
Pita pizza er et lækkert og hurtigt alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.
Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en forrygende Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, penut butter og mandler. En smagsoplevelse som både knaser, men som også er lækker blød i munden.
Hjemmelavet proteinbar
Disse hjemmelavet proteinbarer er fyldt med sprødt musli, knasende hasselnødder og proteinpunch fra limabønner. Et himmelsk mix af smag og næringsstoffer, der kickstarter din dag på den bedste måde! Ingredienserne er simple, smagen er fantastisk, og energiniveauet vil takke dig
Pita pizza
Pita pizza er en lækker og hurtig alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.