Skumfiduser med lakrids
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 35 minutter
Tilberedning: 3 timer
Når vejret bliver lunere og aftenerne længere, er det perfekt vejr til bål og dermed også lækre s’mores. For at gøre dem endnu mere lækre, kan man lave skumfiduserne selv. Disse skumfiduser er lavet med lakridspulver, men man kan lave dem lige i de former, farver og de smage, som man vil.
Ingredienser
Skumfiduser
300 g | Økologisk Rørsukker fra Madame Butterfly |
100 g | Glukosesirup |
1 dl | Vand |
8 blad | Husblas |
1 spsk | Lakridspulver |
20 g | Majsstivelse |
40 g | Flormelis |
S'more
1 stk | Skumfidus med lakridspulver |
2 stk | Madame Butterfly kiks af eget valg |
1 tsk | Madame Butterfly kakaocreme |
Fremgangsmåde
1. Læg husbladsen i blød i koldt vand.
2. Opvarm rørsukker, glukosesirup og vand til 117 grader i en gryde (ikke rør i gryden imens, da det øger sandsynligheden for krystallisering).
3. Når sukkermassen rammer 117 grader vrides husbladsen og tilsættes sukkermassen.
4. Lad sukkermassen køle ca. 10 minutter, før den overføres til en røremaskine og piskes.
5. Pisk massen hvid og luftig (tager ca. 10 minutter) og tilsæt lakridspulver derefter.
6. Majsstivelse og flormelis blandes og noget af det sigtes over et stykke bagepapir.
7. Overfør skumfidusmassen i et tykt lag (ca. 1,5-2 cm) oven på bagepladen med majsstivelse/flormelis-blandingen vha. en ske dyppet i vand. Derefter sigtes den yderligere majsstivelse/flormelis-blanding ovenpå (gem noget til senere).
8. Stil bagepladen med skumfidusmassen på køl i minimum et par timer, hvorefter massen skæres ud i 40 små firkanter med en skarp kniv.
9. Vend skumfiduserne i det resterende majsstivelse/flormelis-blanding og gem dem i en lukket beholder.
Tip:
Skumfiduserne egner sig perfekt til s’mores, hvis man rister dem over bål og lægger dem mellem to Madame Butterfly kiks smurt med Madame Butterfly kakaocreme.
Hvis man ikke ønsker, at skumfiduserne skal smage af lakrids, udelader man bare lakridspulveret.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.