Smashed pitabrød med kidneybønner
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Ingredienser
Oksekød med kidneybønner
500 g | Hakket oksekød |
1 dåse | Kidneybønner, skyllede |
1 håndfuld | Persille, hakket |
2 fed | Hvidløg, presset eller finthakket |
2 tsk | Paprika |
2 tsk | Salt |
1 tsk | Peber |
Tzatziki
300 g | Græsk yoghurt eller anden type yoghurt |
1 | Agurk |
1 fed | Hvidløg |
Salt og peber |
Smashed pitabrød med kidneybønner
8 stk | Madame Butterfly Pitabrød original eller fuldkorn |
8 kugler | Oksekød med kidneybønner (se længere oppe) |
16 spsk | Tzatziki (se længere oppe) |
1 | Tomat, skiveskåret (eller 8 cherrytomater) |
1 | Rødløg, i ringe |
1 håndfuld | Persille, hakket |
Fremgangsmåde
Oksekød med kidneybønner:
1. Bland alle ingredienserne.
Tip: Du kan hakke kidneybønnerne, inden du putter dem sammen med de andre ingredienser, så massen bliver mere homogen.
Tzatziki:
1. Skær agurk i små tern.
2. Bland alle ingerienserne. Smag til med salt og peber.
Smashed pitabrød med kidneybønner:
1. Kom olie på panden og lad det varme op på middelhøj/høj varme.
2. Form en kugle af oksekødet med kidneybønner (der skal ende med at være 8 kugler i alt) og læg det på panden, hvorefter du lægger pitabrødet ovenpå kuglen og presser den helt flad.
3. Steg kødsiden i 4-5 minutter og vend derefter din smashed pita, så pitabrødssiden også får stegeflade.
4. Anret dine smashed pita med tzatziki, tomater, rødløg og persille. Velbekomme.
Tip:
Hvis du vil have endnu flere græske smage i retten, kan du med fordel anrette med oliven og feta også.
Flere spændende opskrifter
Smashed pitabrød med kidneybønner
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Gulerodsbrud med fuldkorn
Bløde gulerodsbrud med fuldkorn, solsikkekerner og en masse god smag. Perfekt til morgenbordet, frokosten eller som en snack.
Amerikanske kakaopandekager
Forkæl dig selv og dine nære med amerikanske kakaopandekager. Madame Butterfly's fairtrade kakaopulver giver dine pandekagerne en rund og fyldig smag.
Gregor´s Vegatatar
Vil du prøve noget nyt og sommer friskt, som kan imponere dine gæster? Prøv at tilbyd dem denne lækre vegatatar, som selvfølgelig kan tilpasses til netop din smag med andre krydderier end dem vi forslår her i opskriften. Det er helt op til dig at eksperimentere så du finder frem til lige netop din, og dine gæsters favorit blanding. Perfekt som starter til dit næste sommer arrangement i godt selskab med et glas bobler eller som tilbehør til din hovedret. Velbekomme!
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂