Smashed pitabrød med kidneybønner
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Forkæl dig selv med disse græsk-inspirerede smashed pitabrød med bælgfrugter! Top dem med lækker og nem tzatziki og en masse grønt. Du vælger selv, om pitabrødene skal være med fuldkorn eller ej 🙂
Ingredienser
Oksekød med kidneybønner
500 g | Hakket oksekød |
1 dåse | Kidneybønner, skyllede |
1 håndfuld | Persille, hakket |
2 fed | Hvidløg, presset eller finthakket |
2 tsk | Paprika |
2 tsk | Salt |
1 tsk | Peber |
Tzatziki
300 g | Græsk yoghurt eller anden type yoghurt |
1 | Agurk |
1 fed | Hvidløg |
Salt og peber |
Smashed pitabrød med kidneybønner
8 stk | Madame Butterfly Pitabrød original eller fuldkorn |
8 kugler | Oksekød med kidneybønner (se længere oppe) |
16 spsk | Tzatziki (se længere oppe) |
1 | Tomat, skiveskåret (eller 8 cherrytomater) |
1 | Rødløg, i ringe |
1 håndfuld | Persille, hakket |
Fremgangsmåde
Oksekød med kidneybønner:
1. Bland alle ingredienserne.
Tip: Du kan hakke kidneybønnerne, inden du putter dem sammen med de andre ingredienser, så massen bliver mere homogen.
Tzatziki:
1. Skær agurk i små tern.
2. Bland alle ingerienserne. Smag til med salt og peber.
Smashed pitabrød med kidneybønner:
1. Kom olie på panden og lad det varme op på middelhøj/høj varme.
2. Form en kugle af oksekødet med kidneybønner (der skal ende med at være 8 kugler i alt) og læg det på panden, hvorefter du lægger pitabrødet ovenpå kuglen og presser den helt flad.
3. Steg kødsiden i 4-5 minutter og vend derefter din smashed pita, så pitabrødssiden også får stegeflade.
4. Anret dine smashed pita med tzatziki, tomater, rødløg og persille. Velbekomme.
Tip:
Hvis du vil have endnu flere græske smage i retten, kan du med fordel anrette med oliven og feta også.
Flere spændende opskrifter
Hjemmelavet is – to varianter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.