Speltalamande med karamelliserede pærer
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.
Ingredienser
Speltgrød
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
6 dl | Havredrik |
0.5 | Vaniljestang |
Speltalamande
Afkølet speltgrød | |
2.5 dl | Plantebaseret fløde |
0.5 tsk | Citronsaft |
100 g | Mandelflager/mandelsnitter/hakkede mandler |
1 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 tsk | Vaniljesukker |
Karamelliserede pærer
4 | Pærer |
150 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
30 g | Plantebaseret smør |
0.5 | Citron (både saft og skal) |
Fremgangsmåde
Speltgrød:
1. Blend speltkernerne groft i en minihakker eller blender – gør det gerne ved at pulsere kernerne af flere omgange, så kun ca. 1/4 af kernerne er hele bagefter.
2. Flæk den halve vaniljestang på langs.
3. Hæld havredrikken i en gryde og få det op at koge. Når havredrikken koger, tilsættes vaniljestangen og de grovblendede speltkerner.
4. Skru ned for varmen og lad kernerne simre i 20 minutter.
5. Sæt speltgrøden (stadig med vaniljestængerne i) på køl i minimum 2 timer (eller til dagen efter).
6. Når speltgrøden er kold, kan fløden piskes – tilsæt citronsaften, mens der piskes for at få den mere fast.
7. Vend speltgrøden i flødeskummet sammen med mandler, rørsukker og vaniljesukker. Sæt speltalamanden på køl, indtil den skal bruges.
Karamelliserede pærer:
1. Fjern kernehuset fra pærerne, halver dem og skær dem i skiver (ca. 2 mm tykke)
2. Smelt sukker og smør på en pande ved medium varme – sukkeret skal blive brunt og ikke brændt, så hav tålmodighed!
3. Når sukker og smør er smeltet, puttes pærerne på panden, og de vendes forsigtigt i sukkermassen. Lad dem simre i sukkermassen ved lav varme i ca. 10 minutter.
4. Efter de 10 minutter tilsættes citronsaft og revet citronskal.
5. Server de karamelliserede pærer oven på speltalamanden.
Tip:
Der kan også bruges almindelig fløde til flødeskummet, men udelad så citronsaften.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.