Speltalamande med karamelliserede pærer

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 3 timer

Tilberedning: 1 time

Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.

Ingredienser

Speltgrød

2 dlMadame Butterfly Økologiske Speltkerner
6 dlHavredrik
0.5Vaniljestang

Speltalamande

Afkølet speltgrød
2.5 dlPlantebaseret fløde
0.5 tskCitronsaft
100 gMandelflager/mandelsnitter/hakkede mandler
1 spskMadame Butterfly Økologisk Rørsukker
1 tskVaniljesukker

Karamelliserede pærer

4Pærer
150 gMadame Butterfly Økologisk Rørsukker
30 gPlantebaseret smør
0.5Citron (både saft og skal)

Fremgangsmåde

Speltgrød:

1. Blend speltkernerne groft i en minihakker eller blender – gør det gerne ved at pulsere kernerne af flere omgange, så kun ca. 1/4 af kernerne er hele bagefter.
2. Flæk den halve vaniljestang på langs.
3. Hæld havredrikken i en gryde og få det op at koge. Når havredrikken koger, tilsættes vaniljestangen og de grovblendede speltkerner.
4. Skru ned for varmen og lad kernerne simre i 20 minutter.
5. Sæt speltgrøden (stadig med vaniljestængerne i) på køl i minimum 2 timer (eller til dagen efter).
6. Når speltgrøden er kold, kan fløden piskes – tilsæt citronsaften, mens der piskes for at få den mere fast.
7. Vend speltgrøden i flødeskummet sammen med mandler, rørsukker og vaniljesukker. Sæt speltalamanden på køl, indtil den skal bruges.

Karamelliserede pærer:

1. Fjern kernehuset fra pærerne, halver dem og skær dem i skiver (ca. 2 mm tykke)
2. Smelt sukker og smør på en pande ved medium varme – sukkeret skal blive brunt og ikke brændt, så hav tålmodighed!
3. Når sukker og smør er smeltet, puttes pærerne på panden, og de vendes forsigtigt i sukkermassen. Lad dem simre i sukkermassen ved lav varme i ca. 10 minutter.
4. Efter de 10 minutter tilsættes citronsaft og revet citronskal.
5. Server de karamelliserede pærer oven på speltalamanden.

Tip:

Der kan også bruges almindelig fløde til flødeskummet, men udelad så citronsaften.

 

Flere spændende opskrifter