Speltalamande med karamelliserede pærer
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.
Ingredienser
Speltgrød
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
6 dl | Havredrik |
0.5 | Vaniljestang |
Speltalamande
Afkølet speltgrød | |
2.5 dl | Plantebaseret fløde |
0.5 tsk | Citronsaft |
100 g | Mandelflager/mandelsnitter/hakkede mandler |
1 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 tsk | Vaniljesukker |
Karamelliserede pærer
4 | Pærer |
150 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
30 g | Plantebaseret smør |
0.5 | Citron (både saft og skal) |
Fremgangsmåde
Speltgrød:
1. Blend speltkernerne groft i en minihakker eller blender – gør det gerne ved at pulsere kernerne af flere omgange, så kun ca. 1/4 af kernerne er hele bagefter.
2. Flæk den halve vaniljestang på langs.
3. Hæld havredrikken i en gryde og få det op at koge. Når havredrikken koger, tilsættes vaniljestangen og de grovblendede speltkerner.
4. Skru ned for varmen og lad kernerne simre i 20 minutter.
5. Sæt speltgrøden (stadig med vaniljestængerne i) på køl i minimum 2 timer (eller til dagen efter).
6. Når speltgrøden er kold, kan fløden piskes – tilsæt citronsaften, mens der piskes for at få den mere fast.
7. Vend speltgrøden i flødeskummet sammen med mandler, rørsukker og vaniljesukker. Sæt speltalamanden på køl, indtil den skal bruges.
Karamelliserede pærer:
1. Fjern kernehuset fra pærerne, halver dem og skær dem i skiver (ca. 2 mm tykke)
2. Smelt sukker og smør på en pande ved medium varme – sukkeret skal blive brunt og ikke brændt, så hav tålmodighed!
3. Når sukker og smør er smeltet, puttes pærerne på panden, og de vendes forsigtigt i sukkermassen. Lad dem simre i sukkermassen ved lav varme i ca. 10 minutter.
4. Efter de 10 minutter tilsættes citronsaft og revet citronskal.
5. Server de karamelliserede pærer oven på speltalamanden.
Tip:
Der kan også bruges almindelig fløde til flødeskummet, men udelad så citronsaften.
Flere spændende opskrifter
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Smørrebrød med roastbeef
Knækbrød er en fantastisk erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en lækker og hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med roastbeef på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en sjov og velsmagende måde at nyde din frokost på. Prøv det og oplev en ny favorit!
Smørrebrød med æg
Knækbrød er et fantastisk alternativ til det traditionelle smørrebrød, og her er en hurtig og lækker frokostidé til dig: et delikat smørrebrød med æg og tomat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en velsmagende måde at nyde din frokost på, som tilfredsstiller dine smagsløg. Prøv det og oplev en ny favorit!
Fudgy brownies
Hvis du gerne vil imponere dine venner eller familie med noget lækkert bagværk, så prøv denne brownie! Den tager lidt længere tid at lave end en alm brownie, men den er hele ventetiden værd. Enhver chokoladeelskers drøm!
Pulled Pork Pita
Forkæl dine smagsløg med vores twist på den klassiske pulled pork burger i form af en lækker pita! Her får du den saftige pulled pork serveret med vores hjemmelavede coleslaw pakket ind i en blød pita. En uimodståelig kombination, der vil forkæle dine smagsløg. Perfekt til en varm sommerdag!