Speltalamande med karamelliserede pærer
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.
Ingredienser
Speltgrød
2 dl | Madame Butterfly Økologiske Speltkerner |
6 dl | Havredrik |
0.5 | Vaniljestang |
Speltalamande
Afkølet speltgrød | |
2.5 dl | Plantebaseret fløde |
0.5 tsk | Citronsaft |
100 g | Mandelflager/mandelsnitter/hakkede mandler |
1 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 tsk | Vaniljesukker |
Karamelliserede pærer
4 | Pærer |
150 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
30 g | Plantebaseret smør |
0.5 | Citron (både saft og skal) |
Fremgangsmåde
Speltgrød:
1. Blend speltkernerne groft i en minihakker eller blender – gør det gerne ved at pulsere kernerne af flere omgange, så kun ca. 1/4 af kernerne er hele bagefter.
2. Flæk den halve vaniljestang på langs.
3. Hæld havredrikken i en gryde og få det op at koge. Når havredrikken koger, tilsættes vaniljestangen og de grovblendede speltkerner.
4. Skru ned for varmen og lad kernerne simre i 20 minutter.
5. Sæt speltgrøden (stadig med vaniljestængerne i) på køl i minimum 2 timer (eller til dagen efter).
6. Når speltgrøden er kold, kan fløden piskes – tilsæt citronsaften, mens der piskes for at få den mere fast.
7. Vend speltgrøden i flødeskummet sammen med mandler, rørsukker og vaniljesukker. Sæt speltalamanden på køl, indtil den skal bruges.
Karamelliserede pærer:
1. Fjern kernehuset fra pærerne, halver dem og skær dem i skiver (ca. 2 mm tykke)
2. Smelt sukker og smør på en pande ved medium varme – sukkeret skal blive brunt og ikke brændt, så hav tålmodighed!
3. Når sukker og smør er smeltet, puttes pærerne på panden, og de vendes forsigtigt i sukkermassen. Lad dem simre i sukkermassen ved lav varme i ca. 10 minutter.
4. Efter de 10 minutter tilsættes citronsaft og revet citronskal.
5. Server de karamelliserede pærer oven på speltalamanden.
Tip:
Der kan også bruges almindelig fløde til flødeskummet, men udelad så citronsaften.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.