Speltotto med cherrytomater, svampe, rygeost og laks

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Spelt er ikke bare en ny hip ting. Vores forfædre var også vilde med spelt. Og det er ikke så underligt. Smagen er unik, og mange oplever, at de føler sig mætte i længere tid. Speltkernerne kan bruges i stedet for pasta eller ris, og derfor egner de sig godt som erstatning for ris i risotto. Speltotto minder om den klassiske risotto, men er i stedet lavet på mættende speltkerner. Denne kan laves i mange udgaver, men her er mit bud på en smagfuld og cremet af slagsen. Vores spelt er naturligvis økologisk, nøglehulsmærket og har et højt indhold af fuldkorn.

Ingredienser

Ingredienser

200 gVarmrøget laks
3 spskOlivenolie
100 gLøg, fintsnittet
4 fedHvidløg
300 gMadame Butterfly økologiske speltkerner
150 gGulerod, revet
150 gHvidkål, fintsnittet
80 gChampignon, i skiver
750 mlVand
140 gRygeost
100 gCherrytomater, i halve
34 gParmesan, friskrevet
20 gPersille, hakket
2 gSalt

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

1. Lun laksen i en forvarmet ovn i 8-10 minutter.
2. Sautér fintsnittet løg og hvidløg i olivenolie ved middel varme i ca. 6. min. De skal være blanke og transparente, men ikke brune.
3. Tilsæt speltkernerne og lad dem stege med under konstant omrøring i 3 min.
4. Tilsæt revet gulerod, fintsnittet hvidkål, skiveskåret champignon og vand.
5. Bring gryden i kog, skru derefter ned for varmen og lad retten simre i ca. 15 min. Rør i retten jævnligt, mens speltkernerne langsomt optager mere og mere væde. Tilsæt mere væske, hvis det er nødvendigt.
6. Når spelten er mør, men stadig har bid, røres rygeost og de halve cherrytomater forsigtigt, men grundigt i.
7. Tilsæt parmesan og persille og smag til en med smule salt.
8. Servér med lun laks på toppen.

Tip:

Hvis du har en rest parmesan, kan du med fordel rive det ud over retten. Ekstra parmesan kan også rives i retten i stedet for rygeost, hvis man foretrækker det.

Flere spændende opskrifter