Speltotto med cherrytomater, svampe, rygeost og laks
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Spelt er ikke bare en ny hip ting. Vores forfædre var også vilde med spelt. Og det er ikke så underligt. Smagen er unik, og mange oplever, at de føler sig mætte i længere tid. Speltkernerne kan bruges i stedet for pasta eller ris, og derfor egner de sig godt som erstatning for ris i risotto. Speltotto minder om den klassiske risotto, men er i stedet lavet på mættende speltkerner. Denne kan laves i mange udgaver, men her er mit bud på en smagfuld og cremet af slagsen. Vores spelt er naturligvis økologisk, nøglehulsmærket og har et højt indhold af fuldkorn.
Ingredienser
Ingredienser
200 g | Varmrøget laks |
3 spsk | Olivenolie |
100 g | Løg, fintsnittet |
4 fed | Hvidløg |
300 g | Madame Butterfly økologiske speltkerner |
150 g | Gulerod, revet |
150 g | Hvidkål, fintsnittet |
80 g | Champignon, i skiver |
750 ml | Vand |
140 g | Rygeost |
100 g | Cherrytomater, i halve |
34 g | Parmesan, friskrevet |
20 g | Persille, hakket |
2 g | Salt |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
1. Lun laksen i en forvarmet ovn i 8-10 minutter.
2. Sautér fintsnittet løg og hvidløg i olivenolie ved middel varme i ca. 6. min. De skal være blanke og transparente, men ikke brune.
3. Tilsæt speltkernerne og lad dem stege med under konstant omrøring i 3 min.
4. Tilsæt revet gulerod, fintsnittet hvidkål, skiveskåret champignon og vand.
5. Bring gryden i kog, skru derefter ned for varmen og lad retten simre i ca. 15 min. Rør i retten jævnligt, mens speltkernerne langsomt optager mere og mere væde. Tilsæt mere væske, hvis det er nødvendigt.
6. Når spelten er mør, men stadig har bid, røres rygeost og de halve cherrytomater forsigtigt, men grundigt i.
7. Tilsæt parmesan og persille og smag til en med smule salt.
8. Servér med lun laks på toppen.
Tip:
Hvis du har en rest parmesan, kan du med fordel rive det ud over retten. Ekstra parmesan kan også rives i retten i stedet for rygeost, hvis man foretrækker det.
Flere spændende opskrifter
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.