Speltotto med cherrytomater, svampe, rygeost og laks
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Spelt er ikke bare en ny hip ting. Vores forfædre var også vilde med spelt. Og det er ikke så underligt. Smagen er unik, og mange oplever, at de føler sig mætte i længere tid. Speltkernerne kan bruges i stedet for pasta eller ris, og derfor egner de sig godt som erstatning for ris i risotto. Speltotto minder om den klassiske risotto, men er i stedet lavet på mættende speltkerner. Denne kan laves i mange udgaver, men her er mit bud på en smagfuld og cremet af slagsen. Vores spelt er naturligvis økologisk, nøglehulsmærket og har et højt indhold af fuldkorn.
Ingredienser
Ingredienser
200 g | Varmrøget laks |
3 spsk | Olivenolie |
100 g | Løg, fintsnittet |
4 fed | Hvidløg |
300 g | Madame Butterfly økologiske speltkerner |
150 g | Gulerod, revet |
150 g | Hvidkål, fintsnittet |
80 g | Champignon, i skiver |
750 ml | Vand |
140 g | Rygeost |
100 g | Cherrytomater, i halve |
34 g | Parmesan, friskrevet |
20 g | Persille, hakket |
2 g | Salt |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
1. Lun laksen i en forvarmet ovn i 8-10 minutter.
2. Sautér fintsnittet løg og hvidløg i olivenolie ved middel varme i ca. 6. min. De skal være blanke og transparente, men ikke brune.
3. Tilsæt speltkernerne og lad dem stege med under konstant omrøring i 3 min.
4. Tilsæt revet gulerod, fintsnittet hvidkål, skiveskåret champignon og vand.
5. Bring gryden i kog, skru derefter ned for varmen og lad retten simre i ca. 15 min. Rør i retten jævnligt, mens speltkernerne langsomt optager mere og mere væde. Tilsæt mere væske, hvis det er nødvendigt.
6. Når spelten er mør, men stadig har bid, røres rygeost og de halve cherrytomater forsigtigt, men grundigt i.
7. Tilsæt parmesan og persille og smag til en med smule salt.
8. Servér med lun laks på toppen.
Tip:
Hvis du har en rest parmesan, kan du med fordel rive det ud over retten. Ekstra parmesan kan også rives i retten i stedet for rygeost, hvis man foretrækker det.
Flere spændende opskrifter
Grønkålssalat med speltkerner
Servér denne forfriskende grønkålssalat med speltkerner til dine grillaftener. Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den også lavet af frugt og grønt, som passer til sæsonen.
Smørrebrød med roastbeef
Knækbrød er en fantastisk erstatning for det traditionelle smørrebrød, og vi har en lækker og hurtig frokostidé til dig: et alternativt smørrebrød med roastbeef på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en sjov og velsmagende måde at nyde din frokost på. Prøv det og oplev en ny favorit!
Smørrebrød med æg
Knækbrød er et fantastisk alternativ til det traditionelle smørrebrød, og her er en hurtig og lækker frokostidé til dig: et delikat smørrebrød med æg og tomat på knækbrød! Vores knækbrød er fyldt med fuldkorn, hvilket gør det nemt at få fibre i din kost. Det er en velsmagende måde at nyde din frokost på, som tilfredsstiller dine smagsløg. Prøv det og oplev en ny favorit!
Fudgy brownies
Hvis du gerne vil imponere dine venner eller familie med noget lækkert bagværk, så prøv denne brownie! Den tager lidt længere tid at lave end en alm brownie, men den er hele ventetiden værd. Enhver chokoladeelskers drøm!
Pulled Pork Pita
Forkæl dine smagsløg med vores twist på den klassiske pulled pork burger i form af en lækker pita! Her får du den saftige pulled pork serveret med vores hjemmelavede coleslaw pakket ind i en blød pita. En uimodståelig kombination, der vil forkæle dine smagsløg. Perfekt til en varm sommerdag!