Træstammer med kakaocreme
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 4 timer
Tilberedning: 2 timer
Disse træstammer adskiller sig fra den traditionelle slags, idet disse er lavet med bønner, dadler, kerner og frø, samt kakao. Dette er med til at give træstammerne et højere fiberindhold, så de fungerer som et godt alternativ til at stille den søde tand.
Ingredienser
Træstammemasse
1 dl | Havregryn |
1 dl | Mandler |
3 spsk | Kokosmel |
1 dl | Blandede kerner og frø (f.eks. græskarkerner, hørfrø, chiafrø, sesamfrø) |
4 spsk | Kakaopulver |
0.5 tsk | Salt |
1 dåse | Drænet bønner (f.eks. sorte bønner, hvide bønner, kidneybønner, kikærter) |
200 g | Dadler uden sten (udblødte i kogt vand i 15 min.) |
1 spsk | Marmelade |
0.5 dl | Vand |
Kakaomidte i træstammerne
0.25 glas | Madame Butterfly Kakaocreme |
Desuden sprøjtepose og tyl |
Marcipan- og chokoladeovertræk
300 g | Marcipan |
150 g | Flormelis + lidt til udrulning |
45 g | Glukosesirup |
100 g | Mørk chokolade til at dyppe træstammernes ender |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 12 stk. af 6-7 cm.
Træstammemasse:
1. Bland havregryn, mandler, kokosmel, kerner, frø, kakaopulver og salt i en skål. Blend disse ingredienser, så de bliver helt fine.
2. Tilsæt herefter bønner, dadler, marmelade og vand til de øvrige ingredienser, og blend til en ensartet masse.
3. Stil massen på køl i 30 min.
Kakaomidte:
1. Put kakaocremen i en sprøjtepose med tyl, og læg det på køl i 30 minutter.
2. Sprøjt 3 tynde striber på et stykke bagepapir. Striberne skal have en længde på ca. 25 cm.
3. Læg herefter striberne på frys, til træstammemassen er klar til udrulning.
Samling af træstammer:
1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.
2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis.
3. Rul træstammemassen ud mellem to stykker bagepapir til en roulade-form på ca. 25 * 25 cm og med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
4. På træstammemassen lægges en kakaostribe ca. 1 cm fra kanten. Rul træstammemassen omkring, og skær denne del fri fra resten af den udrullede træstammemasse. Gentag processen til alle kakaostriber er opbrugt. Det skulle gerne give 3 “roulader” med en kakaomidte.
5. Læg træstammerne på køl i mindst 1 time.
6. Læg herefter træstammerne én ad gangen over på det udrullede marcipan, og fold det omkring, og skær det resterende udrullede marcipan fra. Gentag til, alle træstammer er dækket af marcipan.
7. Skær træstammerne ud i små stykker med en længde på ca. 7 cm.
8. Dyp enderne i smeltet chokolade, og læg dem på en plade med bagepapir.
9. Sæt træstammerne på køl, til chokoladen er størknet.
Tip:
Tilsæt evt. romessens for at få en mere klassisk romkugle-smag.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.