Træstammer med kakaocreme
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 4 timer
Tilberedning: 2 timer
Disse træstammer adskiller sig fra den traditionelle slags, idet disse er lavet med bønner, dadler, kerner og frø, samt kakao. Dette er med til at give træstammerne et højere fiberindhold, så de fungerer som et godt alternativ til at stille den søde tand.
Ingredienser
Træstammemasse
1 dl | Havregryn |
1 dl | Mandler |
3 spsk | Kokosmel |
1 dl | Blandede kerner og frø (f.eks. græskarkerner, hørfrø, chiafrø, sesamfrø) |
4 spsk | Kakaopulver |
0.5 tsk | Salt |
1 dåse | Drænet bønner (f.eks. sorte bønner, hvide bønner, kidneybønner, kikærter) |
200 g | Dadler uden sten (udblødte i kogt vand i 15 min.) |
1 spsk | Marmelade |
0.5 dl | Vand |
Kakaomidte i træstammerne
0.25 glas | Madame Butterfly Kakaocreme |
Desuden sprøjtepose og tyl |
Marcipan- og chokoladeovertræk
300 g | Marcipan |
150 g | Flormelis + lidt til udrulning |
45 g | Glukosesirup |
100 g | Mørk chokolade til at dyppe træstammernes ender |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 12 stk. af 6-7 cm.
Træstammemasse:
1. Bland havregryn, mandler, kokosmel, kerner, frø, kakaopulver og salt i en skål. Blend disse ingredienser, så de bliver helt fine.
2. Tilsæt herefter bønner, dadler, marmelade og vand til de øvrige ingredienser, og blend til en ensartet masse.
3. Stil massen på køl i 30 min.
Kakaomidte:
1. Put kakaocremen i en sprøjtepose med tyl, og læg det på køl i 30 minutter.
2. Sprøjt 3 tynde striber på et stykke bagepapir. Striberne skal have en længde på ca. 25 cm.
3. Læg herefter striberne på frys, til træstammemassen er klar til udrulning.
Samling af træstammer:
1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.
2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis.
3. Rul træstammemassen ud mellem to stykker bagepapir til en roulade-form på ca. 25 * 25 cm og med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
4. På træstammemassen lægges en kakaostribe ca. 1 cm fra kanten. Rul træstammemassen omkring, og skær denne del fri fra resten af den udrullede træstammemasse. Gentag processen til alle kakaostriber er opbrugt. Det skulle gerne give 3 “roulader” med en kakaomidte.
5. Læg træstammerne på køl i mindst 1 time.
6. Læg herefter træstammerne én ad gangen over på det udrullede marcipan, og fold det omkring, og skær det resterende udrullede marcipan fra. Gentag til, alle træstammer er dækket af marcipan.
7. Skær træstammerne ud i små stykker med en længde på ca. 7 cm.
8. Dyp enderne i smeltet chokolade, og læg dem på en plade med bagepapir.
9. Sæt træstammerne på køl, til chokoladen er størknet.
Tip:
Tilsæt evt. romessens for at få en mere klassisk romkugle-smag.
Flere spændende opskrifter
Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Dadelkugler med et juletvist
Er du lækkersulten og har lyst til en lækker snack, så er dadelkugler perfekte. De tager kun få minutter at lave og er perfekte at dele med dine kære, give i værtindegave eller at have med på farten, når den travle hverdag byder sig.
Apple Pie med Økologiske Havrekiks
Økologi er også … at bruge nedfaldsæbler. Gør som Madame Butterfly og drag ud i det blå efter det allersidste røde guld, der ligger i græsset. Danske æbler er verdensklasse, og som de ligger dér i græsset stråler de i al deres usprøjtethed. De er sunde, de er bæredygtige, de er økologiske – og så er de super nemme at trylle om til en virkelig velsmagende Apple Pie sammen med Madame Butterfly’s Økologiske Havrekiks. Prøv Madame Butterfly’s skønne Apple Pie med Økologiske Havrekiks!
Halloween kiks med glasur
Pynt dine yndlings Madame Butterfly kiks med henholdsvis kakao - og pumpkin spice glasur! Det er en (u)hyggelig aktivitet, du kan lave med dine børn eller venner. Servér dem for dine gæster omkring halloween eller nyd dem til aftenkaffen - hvis du tør....