Træstammer med kakaocreme

Sværhedsgrad:

Forberedelse: 4 timer

Tilberedning: 2 timer

Disse træstammer adskiller sig fra den traditionelle slags, idet disse er lavet med bønner, dadler, kerner og frø, samt kakao. Dette er med til at give træstammerne et højere fiberindhold, så de fungerer som et godt alternativ til at stille den søde tand.

Ingredienser

Træstammemasse

1 dlHavregryn
1 dlMandler
3 spskKokosmel
1 dlBlandede kerner og frø (f.eks. græskarkerner, hørfrø, chiafrø, sesamfrø)
4 spskKakaopulver
0.5 tskSalt
1 dåseDrænet bønner (f.eks. sorte bønner, hvide bønner, kidneybønner, kikærter)
200 gDadler uden sten (udblødte i kogt vand i 15 min.)
1 spskMarmelade
0.5 dlVand

Kakaomidte i træstammerne

0.25 glasMadame Butterfly Kakaocreme
Desuden sprøjtepose og tyl

Marcipan- og chokoladeovertræk

300 gMarcipan
150 gFlormelis + lidt til udrulning
45 gGlukosesirup
100 gMørk chokolade til at dyppe træstammernes ender

Fremgangsmåde

Antal:

ca. 12 stk. af 6-7 cm.

Træstammemasse:

1. Bland havregryn, mandler, kokosmel, kerner, frø, kakaopulver og salt i en skål. Blend disse ingredienser, så de bliver helt fine.
2. Tilsæt herefter bønner, dadler, marmelade og vand til de øvrige ingredienser, og blend til en ensartet masse.
3. Stil massen på køl i 30 min.

Kakaomidte:

1. Put kakaocremen i en sprøjtepose med tyl, og læg det på køl i 30 minutter.
2. Sprøjt 3 tynde striber på et stykke bagepapir. Striberne skal have en længde på ca. 25 cm.
3. Læg herefter striberne på frys, til træstammemassen er klar til udrulning.

Samling af træstammer:

1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.
2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis.
3. Rul træstammemassen ud mellem to stykker bagepapir til en roulade-form på ca. 25 * 25 cm og med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
4. På træstammemassen lægges en kakaostribe ca. 1 cm fra kanten. Rul træstammemassen omkring, og skær denne del fri fra resten af den udrullede træstammemasse. Gentag processen til alle kakaostriber er opbrugt. Det skulle gerne give 3 “roulader” med en kakaomidte.
5. Læg træstammerne på køl i mindst 1 time.
6. Læg herefter træstammerne én ad gangen over på det udrullede marcipan, og fold det omkring, og skær det resterende udrullede marcipan fra. Gentag til, alle træstammer er dækket af marcipan.
7. Skær træstammerne ud i små stykker med en længde på ca. 7 cm.
8. Dyp enderne i smeltet chokolade, og læg dem på en plade med bagepapir.
9. Sæt træstammerne på køl, til chokoladen er størknet.

Tip:

Tilsæt evt. romessens for at få en mere klassisk romkugle-smag.

 

Flere spændende opskrifter