Træstammer med kakaocreme
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 4 timer
Tilberedning: 2 timer
Disse træstammer adskiller sig fra den traditionelle slags, idet disse er lavet med bønner, dadler, kerner og frø, samt kakao. Dette er med til at give træstammerne et højere fiberindhold, så de fungerer som et godt alternativ til at stille den søde tand.
Ingredienser
Træstammemasse
1 dl | Havregryn |
1 dl | Mandler |
3 spsk | Kokosmel |
1 dl | Blandede kerner og frø (f.eks. græskarkerner, hørfrø, chiafrø, sesamfrø) |
4 spsk | Kakaopulver |
0.5 tsk | Salt |
1 dåse | Drænet bønner (f.eks. sorte bønner, hvide bønner, kidneybønner, kikærter) |
200 g | Dadler uden sten (udblødte i kogt vand i 15 min.) |
1 spsk | Marmelade |
0.5 dl | Vand |
Kakaomidte i træstammerne
0.25 glas | Madame Butterfly Kakaocreme |
Desuden sprøjtepose og tyl |
Marcipan- og chokoladeovertræk
300 g | Marcipan |
150 g | Flormelis + lidt til udrulning |
45 g | Glukosesirup |
100 g | Mørk chokolade til at dyppe træstammernes ender |
Fremgangsmåde
Antal:
ca. 12 stk. af 6-7 cm.
Træstammemasse:
1. Bland havregryn, mandler, kokosmel, kerner, frø, kakaopulver og salt i en skål. Blend disse ingredienser, så de bliver helt fine.
2. Tilsæt herefter bønner, dadler, marmelade og vand til de øvrige ingredienser, og blend til en ensartet masse.
3. Stil massen på køl i 30 min.
Kakaomidte:
1. Put kakaocremen i en sprøjtepose med tyl, og læg det på køl i 30 minutter.
2. Sprøjt 3 tynde striber på et stykke bagepapir. Striberne skal have en længde på ca. 25 cm.
3. Læg herefter striberne på frys, til træstammemassen er klar til udrulning.
Samling af træstammer:
1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.
2. Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis.
3. Rul træstammemassen ud mellem to stykker bagepapir til en roulade-form på ca. 25 * 25 cm og med en tykkelse på ca. 0,5 cm.
4. På træstammemassen lægges en kakaostribe ca. 1 cm fra kanten. Rul træstammemassen omkring, og skær denne del fri fra resten af den udrullede træstammemasse. Gentag processen til alle kakaostriber er opbrugt. Det skulle gerne give 3 “roulader” med en kakaomidte.
5. Læg træstammerne på køl i mindst 1 time.
6. Læg herefter træstammerne én ad gangen over på det udrullede marcipan, og fold det omkring, og skær det resterende udrullede marcipan fra. Gentag til, alle træstammer er dækket af marcipan.
7. Skær træstammerne ud i små stykker med en længde på ca. 7 cm.
8. Dyp enderne i smeltet chokolade, og læg dem på en plade med bagepapir.
9. Sæt træstammerne på køl, til chokoladen er størknet.
Tip:
Tilsæt evt. romessens for at få en mere klassisk romkugle-smag.
Flere spændende opskrifter
Hjemmelavet is – to varianter
Skal du have gæster, så kan du servere denne skønne hjemmelavede is. Eller fyld dit yndlingsfyld i, og læg den evt. imellem kiks som sommersnack.
Fars dag kagen
Forkæl far med en lækker smovset kage med en luftig creme med nøddecreme toppet med friske bær og mandler.
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.