Vegansk pæretærte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Denne tærte passer perfekt til efteråret, hvor den kan serveres lun til eftermiddagskaffen eller desserten. Hvis man vil lave den et par dage i forvejen, kan den også nemt serveres afkølet med en lækker flødeskum ved siden af.
Ingredienser
Mørdej
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
150 g | Hvedemel |
50 g | Fuldkornshvedemel |
55 g | Flormelis |
1 tsk | Bagepulver |
100 g | Plantebaseret smør |
Mazarinmasse
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
100 g | Marcipan |
100 g | Plantebaseret smør |
100 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
20 g | Hvedemel |
0.5 dl | Plantedrik |
100 g | Hakkede Mandler |
Topping
4 | Pærer (skrællet og skåret i tynde skiver) |
3 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 spsk | Kanel |
Fremgangsmåde
Mørdej:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand så der dannes en gel.
2. Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, flormelis og bagepulver i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen og smør til de tørre ingredienser. Ælt ingredienserne, til der fås en sammenhængende masse.
4. Stil mørdejen på køl i mindst 1 time.
5. Rul herefter mørdejen ud på meldrysset bord. Mørdejen skal være ca. 3 mm tyk.
6. Læg mørdejen over i et smurt tærtefad (25,5 cm), og prik huller i dejen. Læg et stykke bagepapir oven på mørdejen og hæld tørre bønner heri. Mørdejen blindbages i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
7. Imens mørdejen blindbages, laves mazarinmassen.
Mazarinmasse og topping:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand, til der dannes en gel.
2. Bland marcipan, smør, rørsukker og hvedemel i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen samt plantedrikken, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.
4. De hakkede mandler røres i massen.
5. Efter mørdejen er blindbagt, fjernes bagepapiret med bønnerne, og mazarinmassen smøres ud på mørdejsbunden.
6. Pærerskiverne sættes i mazarinmassen i et blomstermønster. Herefter blandes rørsukker med kanel. 2-3 teskefulde af kanelsukkeret drysses oven på pære-mønsteret.
7. Bag herefter hele tærten i 35-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
8. Lad tærten køle lidt af. Anvendes der en tærteform med løs bund, så adskil gerne bunden fra resten af formen, så dampen kan forsvinde. Dette er medvirkende til at bevare en sprød tærtebund. Servér pæretærten med flødeskum eller creme fraiche.
Tip:
Pærerne kan nemt udskiftes med æbler, som også passer perfekt til efteråret. Genbrug desuden gerne de tørre bønner til næste gang du blindbager.
Flere spændende opskrifter
Havregrødsbowl med æble, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en lækker havregrødsbowl med æble, penut butter og mandler. Den er en fryd for både øjne og mund, og giver dig en delikat smagsoplevelse lige fra morgenstunden af.
Æltefrie Havregrødsboller
Tina Skov Lerche, også kendt som Kagekonen de Luxe har lavet denne lækre opskrift på nogle Lette og luftige boller med store lufthuller og lækker sprød skorpe. Tina fortæller: Jeg fik tilsendt en pakke med forskellige produkter fra Madam Butterfly (reklame, da produkterne er modtaget i gave ) og i den pakke var der bla. to go havregrød. Man hælder kogende vand i koppen og efter 5 min er havregrøden færdig. Smart i en fart. Men jeg ville gerne bruge to go grøden til noget andet. Derfor valgte jeg, at bage boller med havregrøden. Havregrøden var med kanel og æble, solsikkekerner og chiafrø, som jeg har tilføjet ekstra af i dejen. Desuden ville jeg gerne lave en meget nem opskrift, der ikke skulle æltes i en evighed. Det lykkedes rigtig godt, for der er lækre store lufthuller i bollerne. Det er selvfølgelig ikke alle der har to go grød til rådighed, så opskriften tager hensyn til det. Jeg er stor fortaler for bageensymer, da bageensymer gør dit brød ekstra let, luftigt og sprødt, det holder sig frisk i længere tid. Til denne portion kan du bruge en lille teskefuld. Jeg vil klart anbefale, at prøve det. Havregrødsbollerne er fryseegnet. Frys dem lune i frostposer. Og lun dem 5 min i ovnen, når de er tøet op. Så smager de som nybagte.
Pita pizza med laks, spinat og hytteost
Pita pizza er et lækkert og hurtigt alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.
Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, peanut butter og mandler
Er du også blevet træt af den klassiske havregrød, som er den samme hver morgen eller har du blot lyst til at spice den lidt op? Så har Madame Butterfly dig. Prøv denne opskrift på en forrygende Blåbærgrødsbowl med fuldkornskiks, penut butter og mandler. En smagsoplevelse som både knaser, men som også er lækker blød i munden.
Hjemmelavet proteinbar
Disse hjemmelavet proteinbarer er fyldt med sprødt musli, knasende hasselnødder og proteinpunch fra limabønner. Et himmelsk mix af smag og næringsstoffer, der kickstarter din dag på den bedste måde! Ingredienserne er simple, smagen er fantastisk, og energiniveauet vil takke dig
Pita pizza
Pita pizza er en lækker og hurtig alternativ til den traditionelle pizza, der bringer sammen det bedste fra begge verdener. Denne smagfulde skabelse kombinerer pitabrødets lette tekstur med saftige toppings og sprøde kanter, hvilket gør den til en ideel løsning, når du ønsker en hurtig og velsmagende bid.