Vegansk pæretærte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Denne tærte passer perfekt til efteråret, hvor den kan serveres lun til eftermiddagskaffen eller desserten. Hvis man vil lave den et par dage i forvejen, kan den også nemt serveres afkølet med en lækker flødeskum ved siden af.
Ingredienser
Mørdej
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
150 g | Hvedemel |
50 g | Fuldkornshvedemel |
55 g | Flormelis |
1 tsk | Bagepulver |
100 g | Plantebaseret smør |
Mazarinmasse
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
100 g | Marcipan |
100 g | Plantebaseret smør |
100 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
20 g | Hvedemel |
0.5 dl | Plantedrik |
100 g | Hakkede Mandler |
Topping
4 | Pærer (skrællet og skåret i tynde skiver) |
3 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 spsk | Kanel |
Fremgangsmåde
Mørdej:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand så der dannes en gel.
2. Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, flormelis og bagepulver i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen og smør til de tørre ingredienser. Ælt ingredienserne, til der fås en sammenhængende masse.
4. Stil mørdejen på køl i mindst 1 time.
5. Rul herefter mørdejen ud på meldrysset bord. Mørdejen skal være ca. 3 mm tyk.
6. Læg mørdejen over i et smurt tærtefad (25,5 cm), og prik huller i dejen. Læg et stykke bagepapir oven på mørdejen og hæld tørre bønner heri. Mørdejen blindbages i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
7. Imens mørdejen blindbages, laves mazarinmassen.
Mazarinmasse og topping:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand, til der dannes en gel.
2. Bland marcipan, smør, rørsukker og hvedemel i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen samt plantedrikken, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.
4. De hakkede mandler røres i massen.
5. Efter mørdejen er blindbagt, fjernes bagepapiret med bønnerne, og mazarinmassen smøres ud på mørdejsbunden.
6. Pærerskiverne sættes i mazarinmassen i et blomstermønster. Herefter blandes rørsukker med kanel. 2-3 teskefulde af kanelsukkeret drysses oven på pære-mønsteret.
7. Bag herefter hele tærten i 35-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
8. Lad tærten køle lidt af. Anvendes der en tærteform med løs bund, så adskil gerne bunden fra resten af formen, så dampen kan forsvinde. Dette er medvirkende til at bevare en sprød tærtebund. Servér pæretærten med flødeskum eller creme fraiche.
Tip:
Pærerne kan nemt udskiftes med æbler, som også passer perfekt til efteråret. Genbrug desuden gerne de tørre bønner til næste gang du blindbager.
Flere spændende opskrifter
Butternut Squash Suppe
Denne Butternut Squash Supper er et ægte vinter hit! Dens runde smag og varme balancere godt til det danske vintervejr. Til dem som godt kan lide at det river lidt, kan vi anbefale at komme en stærkere chilisort i suppen, prøv eventuelt den legendariske Carolina Reaper, men husk at så bliver det STÆRKT!
Kerneboller med spelt og sæddodder
Antal: ca. 15 stk. 1. Kog speltkernerne i de 4 dl vand i 16-20 minutter, og lad dem derefter køle af. 2. Opløs gæren i vandet. 2. Tilsæt salt, solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, kogte speltkerner og sæddodder. Bland det hele godt. 3. Tilsæt fuldkornshvedemel og derefter hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal stadig være klistret,... Læs mere »
Brunkager dekorerede med naturlige farver
Gør klar til julen med disse hyggelig og lækre brunkager, som er dekoreret med naturlige farver! De er perfekte at sidde med en eftermiddag og er en hyggelig aktivitet både for børn og voksne.
Speltalamande med karamelliserede pærer
Nyd denne dessert i de kolde vintermåneder og imponer dine gæster med en nyfortolkning af den klassiske risalamande. I stedet for at servere den med kirsebærsauce, serverer vi den her med karamelliserede pærer med et strejf af citron for ekstra sødme og syrlighed.