Vegansk pæretærte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Denne tærte passer perfekt til efteråret, hvor den kan serveres lun til eftermiddagskaffen eller desserten. Hvis man vil lave den et par dage i forvejen, kan den også nemt serveres afkølet med en lækker flødeskum ved siden af.
Ingredienser
Mørdej
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
150 g | Hvedemel |
50 g | Fuldkornshvedemel |
55 g | Flormelis |
1 tsk | Bagepulver |
100 g | Plantebaseret smør |
Mazarinmasse
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
100 g | Marcipan |
100 g | Plantebaseret smør |
100 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
20 g | Hvedemel |
0.5 dl | Plantedrik |
100 g | Hakkede Mandler |
Topping
4 | Pærer (skrællet og skåret i tynde skiver) |
3 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 spsk | Kanel |
Fremgangsmåde
Mørdej:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand så der dannes en gel.
2. Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, flormelis og bagepulver i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen og smør til de tørre ingredienser. Ælt ingredienserne, til der fås en sammenhængende masse.
4. Stil mørdejen på køl i mindst 1 time.
5. Rul herefter mørdejen ud på meldrysset bord. Mørdejen skal være ca. 3 mm tyk.
6. Læg mørdejen over i et smurt tærtefad (25,5 cm), og prik huller i dejen. Læg et stykke bagepapir oven på mørdejen og hæld tørre bønner heri. Mørdejen blindbages i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
7. Imens mørdejen blindbages, laves mazarinmassen.
Mazarinmasse og topping:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand, til der dannes en gel.
2. Bland marcipan, smør, rørsukker og hvedemel i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen samt plantedrikken, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.
4. De hakkede mandler røres i massen.
5. Efter mørdejen er blindbagt, fjernes bagepapiret med bønnerne, og mazarinmassen smøres ud på mørdejsbunden.
6. Pærerskiverne sættes i mazarinmassen i et blomstermønster. Herefter blandes rørsukker med kanel. 2-3 teskefulde af kanelsukkeret drysses oven på pære-mønsteret.
7. Bag herefter hele tærten i 35-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
8. Lad tærten køle lidt af. Anvendes der en tærteform med løs bund, så adskil gerne bunden fra resten af formen, så dampen kan forsvinde. Dette er medvirkende til at bevare en sprød tærtebund. Servér pæretærten med flødeskum eller creme fraiche.
Tip:
Pærerne kan nemt udskiftes med æbler, som også passer perfekt til efteråret. Genbrug desuden gerne de tørre bønner til næste gang du blindbager.
Flere spændende opskrifter
Overnight oats
Skal din morgenmad være nem, lækker og mættende? Så prøv denne opskrift på overnight oats med Madame Butterfly Havregrød. Du kan selv vælge, om du vil bruge varianten med æble & kanel eller den med æble & blåbær. Tilsæt kun mælk, yoghurt og din yndlings topping. Hvis du ønsker din kop overnight oats mere sød og med en snert af vanilje, så kan du tilsætte lidt vaniljesukker. Overnight oats kan holde sig et par dage i køleskab, så du kan lave til flere dage i forvejen. Nemmere bliver det ikke 🙂
Tyk kakaomilkshake
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet og tyk kakaomilkshake med Fairtrade kakaopulver. En milkshake deluxe, vil jeg næste kalde den.
Varm kakao
Her er mit bedste bud på nem, hjemmelavet varm kakao med økologisk, Fairtrade kakao og økologisk rørsukker. Jeg foretrækker at toppe min med flødeskum og et drys kakaopulver. Velbekomme.
Pitabrødspanini
Lav sprøde panini af dit Madame Butterfly pitabrød med denne nemme opskrift. Denne variant består af pesto, aubergine, spinat, ost og tomat.
Dalgona kaffe
Dalgona kaffe er den trendy kaffe, der stammer fra Korea. Den består af en cremet, pisket kaffeskum af kaffe, vand og rørsukker serveret ovenpå et glas med masser af isterninger og mælk eller plantedrik. Rør rundt i glasset, inden dalgona kaffen nydes. Skummet består af lige dele rørsukker, kaffe og kogende vand - så simpelt er det 🙂
Citroncheesecake med lemoncurd og Belgian Cookies i glas
Imponér dine gæster med denne nyfortolkning af citroncheesecake (uden husblas) med bund af Madame Butterfly Belgian Cookies og hjemmelavet lemoncurd - alt sammen portionsanrettet i glas. Lemoncurd er simpelt at lave, men hvis du ikke foretrækker det, kan du sagtens købe færdiglavet lemoncurd i dagligvareforretninger. Glassene, cheesecakesene serveres i på billedet, er tomme og rensede glas fra hhv. Madame Butterfly Nøddecreme og Kakaocreme.