Vegansk pæretærte
Sværhedsgrad:
Forberedelse: 3 timer
Tilberedning: 1 time
Denne tærte passer perfekt til efteråret, hvor den kan serveres lun til eftermiddagskaffen eller desserten. Hvis man vil lave den et par dage i forvejen, kan den også nemt serveres afkølet med en lækker flødeskum ved siden af.
Ingredienser
Mørdej
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
150 g | Hvedemel |
50 g | Fuldkornshvedemel |
55 g | Flormelis |
1 tsk | Bagepulver |
100 g | Plantebaseret smør |
Mazarinmasse
2 spsk | Chiafrø |
6 spsk | Vand |
100 g | Marcipan |
100 g | Plantebaseret smør |
100 g | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
20 g | Hvedemel |
0.5 dl | Plantedrik |
100 g | Hakkede Mandler |
Topping
4 | Pærer (skrællet og skåret i tynde skiver) |
3 spsk | Madame Butterfly Økologisk Rørsukker |
1 spsk | Kanel |
Fremgangsmåde
Mørdej:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand så der dannes en gel.
2. Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, flormelis og bagepulver i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen og smør til de tørre ingredienser. Ælt ingredienserne, til der fås en sammenhængende masse.
4. Stil mørdejen på køl i mindst 1 time.
5. Rul herefter mørdejen ud på meldrysset bord. Mørdejen skal være ca. 3 mm tyk.
6. Læg mørdejen over i et smurt tærtefad (25,5 cm), og prik huller i dejen. Læg et stykke bagepapir oven på mørdejen og hæld tørre bønner heri. Mørdejen blindbages i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
7. Imens mørdejen blindbages, laves mazarinmassen.
Mazarinmasse og topping:
1. Blend chiafrøene i en kaffekværn eller minihakker. Bland herefter chiafrøene med vand, til der dannes en gel.
2. Bland marcipan, smør, rørsukker og hvedemel i en skål.
3. Tilsæt chiafrøgelen samt plantedrikken, og pisk ingredienserne sammen til en ensartet masse.
4. De hakkede mandler røres i massen.
5. Efter mørdejen er blindbagt, fjernes bagepapiret med bønnerne, og mazarinmassen smøres ud på mørdejsbunden.
6. Pærerskiverne sættes i mazarinmassen i et blomstermønster. Herefter blandes rørsukker med kanel. 2-3 teskefulde af kanelsukkeret drysses oven på pære-mønsteret.
7. Bag herefter hele tærten i 35-40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
8. Lad tærten køle lidt af. Anvendes der en tærteform med løs bund, så adskil gerne bunden fra resten af formen, så dampen kan forsvinde. Dette er medvirkende til at bevare en sprød tærtebund. Servér pæretærten med flødeskum eller creme fraiche.
Tip:
Pærerne kan nemt udskiftes med æbler, som også passer perfekt til efteråret. Genbrug desuden gerne de tørre bønner til næste gang du blindbager.
Flere spændende opskrifter
Jordbærmarmelade
Nem jordbær marmelade jævnet med chiafrø. Perfekt til morgenbordet, på pandekager eller i din is.
Hummus
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne cremede hummus til at dyppe knækbrød eller rå grønsager i.
Hummus og svampekebab i pitabrød
International Hummusdag den 13. maj, hummus er dateret helt tilbage til det 13. århundrede i Kairo og Syrien, har inspireret os. Derfor har vi fundet på denne vidunderlige ret med hummus, pita og svampekebab. Du kan også bare vælge at lave hummus til at dyppe knækbrød og rå grønsager i.
Hveder med müsli
Vores hveder er ikke helt som de plejer – de har nemlig fået et lækkert twist med Madame Butterflys Müsli, fyldt med kokos, dadler og kakaonibs. Den klassiske kardemommesmag er stadig med, men nu får du også et strejf af tropisk sødme og lidt ekstra crunch.