Ingredienser
Madame Butterfly Økologiske Havrekiks | |
Madame Butterfly Økologiske Fuldkornskiks | |
Madame Butterfly Økologiske Havrekiks m/chokolade | |
Madame Butterfly Økologiske Chocolate Chip Cookies | |
Madame Butterfly Økologiske Müslikiks |
Royal icing-base
80 g | Æggehvide |
600 g | Flormelis |
Farvning
1/4 | Rødkål eller rød spidskål (+vand til kogning) |
Natron | |
75 g | Frisk spinat (+1dl vand til at blende) |
Gulerodsjuice | |
Kakaopulver |
Fremgangsmåde
Royal icing-base/hvid glasur:
1. Pisk flormelis og æggehvider indtil, det bliver hvidt og luftigt.
2. Fordel glasuren i 5 skåle – den ene skål sættes til side med det samme, da det er den hvide farve.
Blå:
1. Skær rødkålen/spidskålen i grove skiver og læg det i en gryde. Put vand i gryden, til alt kålen er dækket, og sæt det derefter i kog. Når vandet koger, skrues der ned for varmen, og blandingen skal derefter stå i ca. 10-15 minutter eller indtil, der ikke kommer mere farve ud af kålen.
2. Sigt kålen fra vandet og hæld kogevandet i en beholder, så det kan køle ned.
3. Hæld ca. 1 dl af det afkølede kogevand i en skål og tilsæt natron, indtil du er tilfreds med den blå farve.
4. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt det blå kogevand, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis
Grøn:
1. Skyl spinaten og hæld det i en høj, slank beholder, som en stavblender kan komme i. Tilsæt ca. 1 dl vand og blend spinaten, indtil der ikke er nogen klumper.
2. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt det grønne vand, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis.
Orange:
1. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt gulerodsjuice, indtil du er tilfreds med farven. OBS! vandet tynder glasuren, så hæld ikke for meget i eller juster evt. med mere flormelis.
Brun:
1. Find en af skålene med royal icing-basen frem og tilsæt kakaopulver, indtil du er tilfreds med farven. OBS! det kan være nødvendigt at tilsætte en smule vand til denne, da kakaopulveret tykner meget.
Når farverne er lavet, fyldes de i hver deres sprøjtepose, hvorefter kiksene kan dekoreres med præcis de motiver, du har lyst til!
Flere spændende opskrifter
Plantebaseret risengrød med kiksetopping
Risengrød er en klassisk dansk juleret som hører julen til. Den er velsmagende og kræver få ingredienser. Du kender sikkert allerede til den traditionelle udgave af risengrød, hvor den toppes med kanelsukker og en smørklat, men vi kan varmt anbefale at tilføj noget knas som i opskriften her.
Dadelkugler med et juletvist
Er du lækkersulten og har lyst til en lækker snack, så er dadelkugler perfekte. De tager kun få minutter at lave og er perfekte at dele med dine kære, give i værtindegave eller at have med på farten, når den travle hverdag byder sig.
Apple Pie med Økologiske Havrekiks
Økologi er også … at bruge nedfaldsæbler. Gør som Madame Butterfly og drag ud i det blå efter det allersidste røde guld, der ligger i græsset. Danske æbler er verdensklasse, og som de ligger dér i græsset stråler de i al deres usprøjtethed. De er sunde, de er bæredygtige, de er økologiske – og så er de super nemme at trylle om til en virkelig velsmagende Apple Pie sammen med Madame Butterfly’s Økologiske Havrekiks. Prøv Madame Butterfly’s skønne Apple Pie med Økologiske Havrekiks!
Halloween kiks med glasur
Pynt dine yndlings Madame Butterfly kiks med henholdsvis kakao - og pumpkin spice glasur! Det er en (u)hyggelig aktivitet, du kan lave med dine børn eller venner. Servér dem for dine gæster omkring halloween eller nyd dem til aftenkaffen - hvis du tør....